EDUCACIÓ INFANTIL

Ninus és el recurs tecnològic ideal per a l’aprenentatge dels més petits. Ninus consta de continguts interactius específicament dissenyats per a l’educació infantil, que es treballen en un entorn audiovisual i interactiu on el món digital es barreja amb el món real. Ninus està organitzat en contes interactius i activitats interactives que es projecten sobre el terra on els nens es mouen i gesticulen. Així mateix, aquests continguts estan fonamentats en teories educatives com les Intel·ligències múltiples de Gardner, o la Taxonomia d’objectius d’aprenentatge de Bloom. Pels nens, Ninus és una forma màgica d’aprendre que els crida l’atenció i els motiva a participar i compartir.

VOLS UN NINUS A LA TEVA ESCOLA?

VOLS UN NINUS A LA TEVA ESCOLA?

Ninus treballa de forma global les capacitats incloses en el currículum del segon cicle d'educació infantil. Els nens, amb el joc a través del moviment com a eix conductor, hauran de resoldre reptes relacionats amb la descoberta d'un mateix i dels altres, descoberta de l'entorn i comunicació i llenguatge.

Els continguts estan formats per contes interactius en tres idiomes (català, castellà i anglès) i activitats interactives. A més, els contes es complementen amb fitxes que permeten treballar la motricitat fina.

Saps com es treballa amb Ninus? Fes-li un cop d'ull als consells d'ús i al material docent.

  Consells d’ús

  On treballem amb Ninus?

  Ninus és un dispositiu mòbil i només cal connectar-lo a la corrent per usar-lo. Es recomana usar-lo en un espai diàfan d’uns 16 m2 (4m x 4m). Pots ubicar-lo a l’aula del grup-classe o en algun altre espai d’ús específic (per exemple l’aula de psicomotricitat).

  Quan treballem amb Ninus?

  Pots incorporar Ninus a la programació del curs de diferents maneres:
  – L’hora del conte
  – Racons/Tallers
  – Reforç
  – O establir 1 o 2 hores a la setmana com l’hora Ninus!

  Què fem amb Ninus?

  Les sessions de Ninus poden girar al voltant dels contes o d’una activitat, o complementar el que fem a l’aula amb recursos audiovisuals.
  Contes: Seleccionem un conte i un capítol a treballar. Es poden fer els capítols en l’ordre establert o escollir el capítol segons el que volem treballar consultant les unitats de programació. Més tard, les fitxes que acompanyen els contes, reforçaran els coneixements assolits.
  Activitats: Seleccionem una activitat a fer. Les activitats serveixen per complementar altres conceptes que es treballen a l’aula. Per exemple, primer podríem contextualitzar l’activitat visualitzant un recurs audiovisual amb el Ninus i després realitzar l’activitat en sí.
  – Recursos audiovisuals: L’entorn que proporciona Ninus és ideal per a visualitzar recursos propis o d’internet. Els nens asseguts al voltant de la projecció viuen els continguts digitals d’una manera més propera i motivadora.

  Com és la dinàmica a classe?

  Es recomana que les sessions de Ninus durin aproximadament uns 30 minuts i que hi participin grups de 10 a 15 nens amb un/a mestre/a. Podem dividir el grup-classe en 2 i repetir la sessió amb cada grup, o realitzar dues sessions seguides amb el mateix grup.

  Els nens es col·loquen asseguts al terra (o en cadires) al voltant del Ninus i entren a la projecció d’ un en un o en torns de 2 o 3 nens.

  Malgrat que no tots els alumnes interactuen simultàniament, la dinàmica de treball amb Ninus afavoreix la col·laboració i el diàleg, i així, tots els nens participen activament en la resolució dels reptes.

  Material docent

  – 3 Contes interactius de 10 capítols en 3 idiomes (català, castellà i anglès)

  – 6 activitats interactives per treballar la creativitat, les llengües (contingut personalitzable) i la lògico-matemàtica

  Pintem amb el cos

  Pintem amb el cos

  musica

  Composem música

  Les vocals

  Les vocals

  consonants

  Les consonants

  Fem grups

  Fem grups

  resultat

  Atrapa el resultat

  APRÈN JUGANT AMB NINUS!

  APRÈN JUGANT AMB NINUS!

  Us agradaria gaudir una extraescolar única, d’avantguarda, al vostre centre, basada en Ninus? Perfecte! Amb Ninus els nens s'ho passaran genial jugant i aprenent a la vegada. Ninus permetrà als alumnes potenciar l'aprenentatge per descobriment, el treball en grup i la imaginació entre d'altres, i aixi complementar a l’extraescolar la formació curricular.

   Com és l’extraescolar Ninus?

   Què treballem amb Ninus?

   – Aprenentatge interactiu
   – Autonomia a través del moviment
   – Competència a través de la resposta psicomotora
   – Treball col·laboratiu i inclusiu mitjançant el joc social

   Com treballem amb Ninus?

   – Grups de 10 a 15 nens i monitor especialitzat.
   – Sessions d’1 hora:
   1 – Les aventures d’en Norbert i la Silvanta
   2 – Projectes de temàtica lliure escollida pels alumnes de cada grup
   3 – Festes locals i concursos

   Què fem a l’extraescolar?

   Contes interactius

   Els contes interactius estan dissenyats per treballar de forma global les capacitats incloses en el currículum del 2on cicle d‘Educació Infantil. Els alumnes viuran Les Aventures d’en Norbert i la Silvanta ajudant-los a superar els reptes que es presentin. Els nens, amb el moviment i el joc com a eixos conductors, hauran de resoldre activitats relacionades amb la descoberta d’un mateix i dels altres, descoberta de l’entorn i comunicació i llenguatge.

   Els contes interactius es poden realitzar en tres idiomes (català, castellà i anglès) permetent així treballar la immersió lingüística. A més, es complementen amb quaderns de fitxes que permeten treballar la motricitat fina.

   Vídeo d’ Exemple 1 Vídeo d’ Exemple 2Vídeo d’ Exemple 3

   Activitats interactives

   Les activitats interactives treballen a través del moviment aspectes específics com l’art i la creativitat, la lògico-matemática i les llengües.

   Les activitats tenen contingut personalitzable, permetent-ne així l’adaptació a qualsevol temàtica. D’aquesta manera, els alumnes podran treballar en projectes on ells mateixos, juntament amb els monitors, decidiran quin tema i conceptes volen aprendre. Els monitors vetllaran per l’interès pedagògic de les temàtiques proposades pels alumnes.

   A més, amb les activitats interactives, els alumnes gaudiran d’una manera màgica les festes locals com el Nadal, el Carnestoltes, la Castanyada o Sant Jordi entre d’altres.

   Vídeo d’ Exemple 1 Vídeo d’ Exemple 2Vídeo d’ Exemple 3

   VOLS APRENDRE ANGLÈS AMB NINUS?

   VOLS APRENDRE ANGLÈS AMB NINUS?

   Ninus és ideal per a treballar la llengua anglesa per mitjà del joc. Els personatges dels contes interactius ens expliquen les seves aventures creant un vincle emocional amb els nens. La motivació en el joc fa que els nens millorin la comprensió oral al prestar atenció en escoltar els reptes que se'ls hi proposen. Tanmateix, els nens adquireixen molt vocabulari.

   3 Contes interactius de 10 capítols
   - Norbert's Magic Garden vídeo introductori
   - The Jobs of the Village vídeo introductori
   - Norbert's Farm vídeo introductori

    SOL·LICITA MÉS INFORMACIÓ

    Powered by Typeform

    Start typing and press Enter to search